Bytte till säkerhetsdörrar efter inbrott- ”Nu känner man sig trygg”

Efter ett lägenhetsinbrott gjorde hela bostadsrättsföreningen gemensam sak i att byta alla gamla trädörrar till nya säkerhetsdörrar. I och med detta har de höjt tryggheten, ökat brandsäkerheten men också fått tystare lägenheter som följd. Hör BRF Vinkeln berätta om upplevelsen kring bytet.

Förra sommaren råkade bostadsrättsföreningen BRF Vinkeln i Kristianstad ut för ett lägenhetsinbrott. En tjuv tog sig in genom porten och bröt upp en dörr på första våningsplanet.

Som tur var tillhörde lägenheten en boende som bara använder den som sommarbostad, vilket innebar att det inte förvarades några värdesaker i lägenheten. Men bara tanken på att tjuvar hade tagit sig in i en av bostäderna fick bostadsrättsföreningen att fundera över vilka säkerhetsåtgärder de kunde införa för att öka tryggheten bland de boende igen.

Högst upp på listan hamnade då ett byte till säkerhetsdörrar. Dörrarna i huset var gamla. De hade suttit på sin plats ända sedan 1958 och var därmed originaldörrar från när huset byggdes. Hela föreningen kände att det var dags att uppgradera dem.

Anita berättar att dörrinstallatörerna arbetade våning för våning. Huset rymmer totalt tre trappor, och Secor utförde bytet på en våning i taget vilket gjorde att de boende inte blev störda i onödan. Det tog ungefär 1,5 dag per våningsplan.

Så resonerade de

Valet föll på en säkerhetsdörr, inte bara för att den minskar inbrottsrisken väsentligt, utan även för att den håller brand stången i upp till 30 minuter. Vidare ser den till att brandrök inte kan sprida sig mellan lägenheterna samt dämpar buller från trapphuset.

– Det fanns så många fördelar och vi visste dessutom ganska tidigt vilken säkerhetsdörr vi ville ha, säger Anita Persson, som är ekonomisk förvaltare i föreningen.

Den dörr de hade valt ut heter Daloc säkerhetsdörr S43. Anita berättar att den passade dem dels på grund av dess säkerhetsklassning, dels för att det fanns designval som matchade den dörrstil de var ute efter.

– Vi tänkte på hur trapphuset ser ut och ville ha något neutralt. Tidigare hade vi trädörrar och då ville vi behålla den stilen. Så den enda skillnaden vi gjorde från förut var att vi nu valde liggande faner, det blev väldigt snyggt, säger Anita.

Installation från ax till limpa

Men utöver inköp av dörren behövdes även installation. Föreningen begärde in offerter för en helt färdig installation från fyra stycken installationsfirmor.

– Secor låg bäst till i pris. Sedan hade vi även läst deras annons i en bostadsrättstidning så vi kände till dem sedan tidigare, säger Anita Persson.

Sagt och gjort, valet föll på Secor. Totalt handlade det om 18 lägenhetsdörrar och 2 källardörrar som skulle bytas. Hela installationen tog en vecka.

Anita berättar att dörrinstallatörerna arbetade våning för våning. Huset rymmer totalt tre trappor, och Secor utförde bytet på en våning i taget vilket gjorde att de boende inte blev störda i onödan. Det tog ungefär 1,5 dag per våningsplan.

– Det var toppenkillar som var här. Hela vägen från att vi fick kontakt med Lotta på Secor fram till dess att sista justeringen var gjord så har det bara varit positivt. Det är vi helt eniga om, säger Anita och berättar att de skickat ut en enkät till alla boende för att ta reda på hur de upplevt installationen.

– Det var idel positiva svar, säger hon.

Kontakt/prisförfrågan

Två män diskuterar resultatet av installerade entrédörrar från Daloc

Har du några frågor?

Önskar du få prisuppgifter eller har du en fråga?
Klicka på knappen ’Kontakta oss’ nedan eller mejla till secor@secor.se

Du kan även ringa oss på 020-440 450 så hjälper vi dig vidare.

För att kunna ge dig rätt information, vänligen ange följande uppgifter:

  • Ditt namn
  • Om du bor i en bostadsrättsförening (Brf) eller annan typ av boende i förening
  • Din adress
  • Ditt telefonnummer
  • En beskrivning eller meddelande om ditt ärende
  • Antal dörrar som behöver tas i beaktning
  • Om möjligt, bifoga gärna en bild

 

Kontakta oss

Du kanske också är intresserad av detta?

Kontakt