Satsade på trygghet och design när de valde säkerhetsdörrar

Helsingborgs funkishus stoltserar numera med uppgraderad skrud. Säkerhetsdörrar håller de boende trygga dygnet runt och stora delar av flerbostadshuset har renoverats.

Bostadsrättsföreningen Funkis har fått sitt välklingande namn från husets lika intressanta arkitektur. Det 90 år gamla funkishuset är ett av få sådana i Helsingborg. När det byggdes var dessutom tanken att det skulle bli Helsingborgs högsta hus, men ett annat hus blev sedan högre.

Med en så spännande historia är det lite extra fint att se hur väl omhändertaget det 24 lägenheter stora flerbostadshuset är. Förutom att föreningen renoverat delar av fasaden och målat om trapphuset har man även bytt ut belysningen och satt in säkerhetsdörrar till alla de boende.

– De gamla dörrarna hade samma ålder som huset självt, och de var av trä och slitna. Det kändes varken tryggt eller snyggt, säger Bertil Svensson som är ordförande i Bostadsrättsföreningen Funkis.

Styrelsen ligger bakom underhållsplanen för flerbostadshuset. Att det blev just säkerhetsdörrar från Daloc, med Secor som installatör, berodde på att man fick rådet från förvaltaren Bredablick att ta ett möte med dessa.

Från det att de hade haft möte med Secor och lagt en beställning på dörrarna gick det fort.

– Många företag har idag svårt med leveranser, men här gick det snabbt. De gjorde sedan ett jättebra jobb, och bytte alla dörrar på 3-4 dagar. Vi är nöjda med dem, säger Bertil.

” – Många företag har idag svårt med leveranser, men här gick det snabbt. De gjorde sedan ett jättebra jobb, och bytte alla dörrar på 3-4 dagar.

Vi är nöjda med dem, säger Bertil. ”

Specialtillverkade terrassdörrar i samma stil

Utöver att byta ut lägenhetsdörrarna satte man även in terrassdörrar av samma typ och design som lägenhetsdörrarna. Dessa fick dock specialbyggas på grund av deras storlek.

– Längst upp i huset har vi en takterrass över hela huset och dit leder två dörrar. De dörrarna var också gamla, så även dessa har vi bytt. De nya är specialtillverkade eftersom det är dubbeldörrar. Det blev jättesnyggt, säger Bertil.

De valde samma färgsättning som lägenhetsdörrarna – således slät valnötsfärgad utsida och vitt på insidan.

När det var dags att byta kom det två personer från Secor som genomförde arbetet våning för våning. De rev ner de gamla dörrarna, installerade nya karmar och dörrar samt såg till att det blev snyggt runt karmarna.

– De var jättetrevliga och duktiga, vi hade inga problem alls, det gick så smidigt.

Alla de boende har varit nöjda med hela processen, allt från beställning tills dess att de kunde ta dörrarna i bruk.

– Vi är mycket nöjda och får väldigt mycket positiva kommentarer från de boende som tycker att det har blivit så fint, säger Bertil.

Kontakt/prisförfrågan

Två män diskuterar resultatet av installerade entrédörrar från Daloc

Har du några frågor?

Önskar du få prisuppgifter eller har du en fråga?
Klicka på knappen ’Kontakta oss’ nedan eller mejla till secor@secor.se

Du kan även ringa oss på 020-440 450 så hjälper vi dig vidare.

För att kunna ge dig rätt information, vänligen ange följande uppgifter:

  • Ditt namn
  • Om du bor i en bostadsrättsförening (Brf) eller annan typ av boende i förening
  • Din adress
  • Ditt telefonnummer
  • En beskrivning eller meddelande om ditt ärende
  • Antal dörrar som behöver tas i beaktning
  • Om möjligt, bifoga gärna en bild

 

Kontakta oss

Du kanske också är intresserad av detta?

Kontakt