Bytte dörrar för att få tysta lägenheter

Föreningen Östra Porten var trötta på att höra allt som hände ute i trappuppgången. Genom att byta till säkerhetsdörrar fick de tysta lägenheter och blev dessutom av med lukten av matos i trappuppgången.

I en mysig förort 17 minuter från Göteborg hittar du bostadsrättsföreningen Östra Porten. Istället för flertalet stora fastigheter har man här satsat på sju stycken tvåvåningshus om totalt 61 lägenheter.

De mindre husen passar in i områdets karaktär. Ytterby är ett samhälle som har den typiska småstadscharmen samtidigt som alla moderniteter ligger nära till hands.

Husen i området är välskötta. Det man däremot saknat en tid är trygga, täta dörrar.

– Vi hade en enkel trädörr till lägenheterna innan vi bytte till säkerhetsdörrar. Det var väldigt lyhört och min dörr var jag exempelvis tvungen att låsa för att den inte skulle gå upp av,sig själv, säger Natalie Eriksson, ordförande i bostadsrättsföreningen Östra Porten.

Hon berättar att de länge velat få ner ljudnivån, förbättra brandsäkerheten och få bort lukten. På alla dessa punkter är säkerhetsdörrar ett givet val eftersom de ger en kraftig förbättring jämfört med en traditionell dörr.

I fjol bestämde sig föreningen därför för att det var dags att satsa på ett dörrbyte. Styrelsen tog in offerter från två företag, samt undersökte priser för ett tredje. Valet föll sedan på Secor.

– De hade ett lägre pris vilket förstås var bra, men när vi mötte dem tyckte vi även att bemötandet var bättre än hos det andra företaget. Vi gillade också dörrarna markant mycket mer. Vi tyckte att dörrarna hade en finare design. De andra såg billigare ut trots ett högre pris, säger Natalie.

” –  Det var väldigt lyhört och min dörr var jag exempelvis tvungen att låsa för att den inte skulle gå upp av,sig själv, säger Natalie Eriksson, ordförande i bostadsrättsföreningen Östra Porten”

Smidigt från början till slut

Secor installerade 58 säkerhetsdörrar under en period av 3 veckor. Man arbetade trappuppgång för trappuppgång, med undantag för ett par tillfällen då man tog ett par dörrar i förväg.

– Något vi uppskattade var att Secor sedan kom ut när allt var klart och gick igenom hela arbetet för att se om något behövde kompletteras eller fixas. Vi hade exempelvis någon list som behövde lite extra silikon och då kunde de se det direkt och ordna med det, säger Natalie Eriksson.

Säkerhetsdörrarna fick tillval i form av nyckeltuber. Föreningen passade även på att byta till postboxar i trappuppgången.

Nu när arbetet är klart känner man sig väldigt nöjd, både med valet av dörr och att vi valde Secor som installatör av våra Daloc-dörrar.

– Allt gick smidigt. Secor skötte all dialog med lägenhetsinnehavarna, vi behövde bara samla in nycklarna, säger Natalie och fortsätter:

– Det har verkligen blivit skillnad. Det gick från att man hörde allt i trappuppgången och nu är det knäpptyst. Dörrarna var också väldigt fina på plats, vi är väldigt nöjda.

Kontakt/prisförfrågan

Två män diskuterar resultatet av installerade entrédörrar från Daloc

Har du några frågor?

Önskar du få prisuppgifter eller har du en fråga?
Klicka på knappen ’Kontakta oss’ nedan eller mejla till secor@secor.se

Du kan även ringa oss på 020-440 450 så hjälper vi dig vidare.

För att kunna ge dig rätt information, vänligen ange följande uppgifter:

  • Ditt namn
  • Om du bor i en bostadsrättsförening (Brf) eller annan typ av boende i förening
  • Din adress
  • Ditt telefonnummer
  • En beskrivning eller meddelande om ditt ärende
  • Antal dörrar som behöver tas i beaktning
  • Om möjligt, bifoga gärna en bild

 

Kontakta oss

Du kanske också är intresserad av detta?

Kontakt