Trygghet och komfort i fokus när sekelskifteshus omsorgsfullt ses över

Bostadsrättsföreningen Skansen Kronan moderniserar med fokus på trygghet och komfort. Bakom arbetet står Secor.

I hjärtat av Göteborg stoltserar bostadsrättsföreningen Skansen Kronan med sitt anrika hörnhus från 1907 – en sekelskiftesfastighet som kombinerar historisk charm med modern bekvämlighet.

Efter år av noggrann planering och sparande har föreningen, bestående av 31 lägenheter fördelade över 6 våningar och 3 trappuppgångar, genomfört ett omfattande projekt för att öka säkerheten och tryggheten för de boende. En av de mest betydande uppgraderingarna? Installationen av säkerhetsdörrar.

– Vi tog in offerter från Secor ett par år tidigare, men det var först förra våren som vi var redo att gå vidare. Då tog vi kontakt med Secor på nytt och fick ett bra avtal, säger Gunnar Anserius, ordförande i BRF Skansen Kronan.

”- Det bor många äldre i huset och det känns tryggare med ordentliga dörrar, säger Gunnar Anserius.”

Viktigt att bevara stilen

Projektet initierades efter att föreningen upptäckt att de gamla dörrarna, som var original från husets uppförande, inte längre höll måttet i fråga om säkerhet och funktionalitet.

– Vi ville ha täta dörrar. Sådana som står emot brand, och som håller ute lukt- och ljudstörningar. Givetvis ville vi även minska risken för inbrott. Det bor många äldre i huset och det känns tryggare med ordentliga dörrar, säger Gunnar Anserius.

Föreningen valde grågröna säkerhetsdörrar från Daloc, försedda med tre så kallade speglar – en prägling i dörren som ger den en passande design för ett så anrikt hus. Med dessa har föreningen inte bara höjt säkerhetsstandarden, utan också estetiken i de välbevarade trapphusen.

Vidare känner sig de boende nu tryggare tack vare de rejäla och välisolerade dörrarna som minimerar risk för inbrott, och förbättrar livskvaliteten genom att eliminera drag och minska buller.

Städad arbetsplats

I samband med dörrbytet installerades även nya fastighetsboxar i trapphuset, och föreningen bytte låssystem, allt under Secors ledning.

Föreningen har uppskattat det noggranna arbetet och den goda kommunikationen.

– De informerade posten när allt var klart, och hade också löpande information ut till de boende så att man visste vad som skulle hända och när, säger Gunnar och fortsätter:

– Secor skötte även arbetsplatsen väldigt snyggt, det var ordning och reda hela tiden. De tog till exempel bara hit exakt så många dörrar som de skulle installera varje dag, och städade perfekt efteråt. Så det blev aldrig något ståendes.

Secor installerade 2-3 dörrar per dag och hela projektet tog drygt två veckor.

Dörrbytet har mötts av överväldigande positiva reaktioner från de boende. Förutom den förhöjda säkerheten uppskattas den minskade dragkänslan, frånvaron av oönskad lukt, och det faktum att det blivit så mycket tystare i lägenheterna.

Bostadsrättsföreningen Skansen Kronans projekt visar på hur väl genomtänkta moderniseringar kan öka både trygghet och komfort för de boende, samtidigt som byggnadens historiska värde bevaras.

Kontakt/prisförfrågan

Två män diskuterar resultatet av installerade entrédörrar från Daloc

Har du några frågor?

Önskar du få prisuppgifter eller har du en fråga?
Klicka på knappen ’Kontakta oss’ nedan eller mejla till secor@secor.se

Du kan även ringa oss på 020-440 450 så hjälper vi dig vidare.

För att kunna ge dig rätt information, vänligen ange följande uppgifter:

  • Ditt namn
  • Om du bor i en bostadsrättsförening (Brf) eller annan typ av boende i förening
  • Din adress
  • Ditt telefonnummer
  • En beskrivning eller meddelande om ditt ärende
  • Antal dörrar som behöver tas i beaktning
  • Om möjligt, bifoga gärna en bild

 

Kontakta oss

Du kanske också är intresserad av detta?

Kontakt