Blev av med matos när de bytte till säkerhetsdörrar

Från att ha kunnat lukta sig till vad grannarna lagar till middag, till ett trapphus fritt från matos och lägenheter fria från buller. Att installera säkerhetsdörrar i bostadsrättsföreningen har BRF Store Lyckor inte ångrat en sekund.

I Kungsbacka utanför Göteborg ligger den välskötta bostadsrättsföreningen Store Lyckor. I ett grönt inbjudande bostadsområde tornar tre flerbostadshus upp sig om totalt tre våningar vardera.

Här har man nyligen genomfört ett omfattande dörrbyte. Hela 129 lägenheter fick säkerhetsdörrar installerade, men arbetet gick så snabbt och smidigt att varken de boende eller besökarna knappt hann notera det.

– Det är fyra trappuppgångar i varje hus, fast åtta i huset som är i vinkel. De bytte trappuppgång för trappuppgång och det gick mycket fortare än vad jag hade trott att det skulle göra. Över förväntan, säger Kajsa Carlström, suppleant i bostadsrättsföreningen Store Lyckor.

Bytet hade inte föranletts av någon direkt händelse, utan var ett led i arbetet med att hålla byggnaden modern och säker. Många av de gamla dörrarna var original från när huset byggdes 1959.

– De gamla dörrarna var i dåligt skick. Folk kändes sig otrygga. Det var som man hade grannen i knät. Väldigt tunna och tråkiga. Man kände matos och hörde när folk gick i trappuppgången utanför, säger Kajsa och berättar att vissa boende hade bytt sina dörrar själva på grund av det här.

– Men i min lägenhet var den gamla dörren kvar och jag funderade också på att byta men då sade de åt mig att vänta lite, vi ska köpa in nya fina dörrar, och så blev det.

” Vi valde en dörr med vit insida så att det blir ljust och fräscht i hallen. Dörren har liggande ljus fanér på utsidan som gör att den känns fräsch, modern, ljus och fin, säger Kajsa.”

” En avgörande betydelse var hur snabbt man kan få jobbet gjort. Och där var de i framkant, säger Kajsa.”

Secor bytte alla dörrar

Trots att ett par boende hade bytt dörr på eget bevåg valde man alltså att genomföra ett komplett dörrbyte i samtliga fastigheter. Alla dörrar skulle bytas till säkerhetsdörrar av samma modell och typ – detta för att kunna garantera säkerhet och trygghet åt alla boende.

Valet föll på en säkerhetsdörr från Daloc.

– Vi valde en dörr med vit insida så att det blir ljust och fräscht i hallen. Dörren har liggande ljus fanér på utsidan som gör att den känns fräsch, modern, ljus och fin, säger Kajsa.

Dörrbytet utfördes av Secor. Bostadsrättsföreningen gjorde en noggrann analys innan man valde företag, och tog in offerter från flera installationsfirmor. Man såg då att Secor var mest fördelaktiga både vad gäller pris och övriga faktorer som de ansåg viktiga – exempelvis snabbhet.

– En avgörande betydelse var hur snabbt man kan få jobbet gjort. Och där var de i framkant, säger Kajsa.

Från att de lade beställningen tills dess att dörrarna var på plats gick på rekordtid.

Så går ett dörrbyte till

Bytet går till som så att Secor, efter överenskommelse, får tillgång till huvudnyckeln. De informerar alla boende om när bytet ska ske, och hur det går till. Därefter kommer dörrinstallatörerna ut på plats och påbörjar arbetet.

När arbetet är klart i en lägenhet städar Secor ordentligt efter sig och påbörjar nästa dörrbyte. När en trappuppgång är klar börjar man med nästa.

Den här arbetsprocessen är uppskattad av de boende eftersom det går snabbt och smidigt i just deras trapphus. Det blir inte stök mer än under någon dag, och de behöver inte oroa sig över att själva behöva städa efteråt eller liknande utan platsen lämnas i utmärkt skick. Enda skillnaden blir dörren.

Även i fallet med Store Lyckor har den här processen uppskattats stort. Kajsa Carlström säger att de känt sig välinformerade från början till slut, och att inte ett enda klagomål har inkommit från de boende.

– Jag är väldigt positiv och nöjd. Det har faktiskt inte varit någon som sagt sig vara missnöjd.

De är också mycket glada över sina nya säkerhetsdörrar.

– Dörrarna har gjort oändlig skillnad. Man hör ingenting från utsidan och känner inget matos. Sedan känner vi oss väldigt trygga och säkra nu. De håller för brand, och så är det tre säkerhetslås plus ett kikhål. Perfekt, säger Kajsa Carlström.

Kontakt/prisförfrågan

Två män diskuterar resultatet av installerade entrédörrar från Daloc

Har du några frågor?

Önskar du få prisuppgifter eller har du en fråga?
Klicka på knappen ’Kontakta oss’ nedan eller mejla till secor@secor.se

Du kan även ringa oss på 020-440 450 så hjälper vi dig vidare.

För att kunna ge dig rätt information, vänligen ange följande uppgifter:

  • Ditt namn
  • Om du bor i en bostadsrättsförening (Brf) eller annan typ av boende i förening
  • Din adress
  • Ditt telefonnummer
  • En beskrivning eller meddelande om ditt ärende
  • Antal dörrar som behöver tas i beaktning
  • Om möjligt, bifoga gärna en bild

 

Kontakta oss

Du kanske också är intresserad av detta?

Kontakt