Bytte till trygga säkerhetsdörrar efter brand i grannhuset

När en lägenhet i grannhuset började brinna såg bostadsrättsföreningen Tjädern med egna ögon hur bra det är med säkerhetsdörrar. Den höll branden stången och skyddade alla de andra lägenheterna. Då valde man direkt att satsa på samma dörrtyp i sina egna fastigheter.

Bostadsrättsföreningen Tjädern har funnits sedan 2014. Det är en stabil förening som tar stor stolthet i att hålla bostäderna trygga och fräscha för alla boende.

Det löpande underhållet består av allt från små förändringar till större renoveringar. Man har exempelvis bytt ut hela taket och värmesystemet sedan man tog över fastigheten 2016. Huset ifråga var från början en hyresrättsfastighet byggd på 50-talet, så här fanns det en hel del att byta ut. Ett stort jobb var exempelvis när man bytte ut alla rör. Sakta men säkert har man sett över fastighetens alla delar.

Nu senast stod dörrarna på tur för översyn. Det visade sig att det fanns goda skäl att byta ut dem.

– De gamla dörrarna hade glipor i isoleringen och fogarna, de släppte in mycket ljud. Men idag är det tyst, säger Birgitta Gustafsson, ordförande i BRF Tjädern, när hon berättar om hur bytet till säkerhetsdörrar förändrat deras boendemiljö.

”Birgitta berättar att hela bytet gått smidigt. Utöver att de var tvungna att skriva om sina stadgar har det inte funnits några oväntade moment. ”

Brann i grannfastigheten

Totalt har bostadsrättsföreningen tre hus med totalt 46 lägenheter. Dessa var från början hyresrätter, men 2016 blev det ombildning och man drog igång det omfattande arbetet med att fräscha upp huset.

Idag är det ett modernt flerbostadshus med hög trygghet för de boende. En stor förändring när det kommer till just trygghet är bytet till säkerhetsdörrar.

– Vi har tänkt på det utifrån brandrisk och säkerhetsrisk. Framför allt brandrisk. Det var en fastighet i föreningen nedanför oss där det brann i en lägenhet. De hade säkerhetsdörrar. Hela den lägenheten brann ner men resten av huset klarade sig. Så vi insåg hur viktigt det är med brandtillsyn, och att man kan isolera branden, säger Birgitta Gustafsson.

Viktigt med en personlig kontakt

Säkerhetsdörrarna kommer från Daloc och har installerats av Secor. Föreningen tog in offerter från flera företag, men upplevde Secor som mest seriösa.

– Det kändes tryggt med Secor. För oss var det viktigt med en personlig kontakt. Ena företaget skickade bara ett papper på presentationen av deras dörrar och hur de jobbar. Det är en ganska stor investering och vi kände att vi ville ha någon som har hyffsat bra pris, gör det professionellt, har goda referenser och som har en enda person som tar hand om processen. Då föll valet på Secor, säger Birgitta Gustafsson.

Det har de inte ångrat en sekund. Birgitta berättar att deras kontakt på Secor alltid svarat direkt när de haft frågor – och vid ett tillfälle när ett lås krånglade kom han ut redan dagen därpå och åtgärdade problemet.

– Daniel på Secor har varit fantastisk, man kan ringa honom när som helst och han svarar alltid direkt. Suverän kille.

Birgitta berättar att hela bytet gått smidigt. Utöver att de var tvungna att skriva om sina stadgar har det inte funnits några oväntade moment.

Man passade även på att skaffa postboxar i samma veva och löste därmed det närliggande problemet att brevbärarna snart slutar att leverera post till varje lägenhet.

– Vi hade ändå behövt investera i en lösning för nya brevlådor.

Secor har hela tiden informerat alla boende om vad som kommer att ske och när. Vidare skedde dörrbytet trappuppgång för trappuppgång – såsom brukligt hos Secor – vilket gjorde att det blev minimalt med störning.

I varje trappuppgång arbetade två installatörer samtidigt. Arbetet tog drygt två timmar per dörr.

– Något vi uppskattade är att de gjorde väldigt snyggt efteråt. Det var lite extra populärt bland de äldre att de var så noggranna med städningen, säger Birgitta och slår fast att de inte fått in ett enda klagomål på installationen från de boende.

– Alla var nöjda.

Kontakt/prisförfrågan

Två män diskuterar resultatet av installerade entrédörrar från Daloc

Har du några frågor?

Önskar du få prisuppgifter eller har du en fråga?
Klicka på knappen ’Kontakta oss’ nedan eller mejla till secor@secor.se

Du kan även ringa oss på 020-440 450 så hjälper vi dig vidare.

För att kunna ge dig rätt information, vänligen ange följande uppgifter:

  • Ditt namn
  • Om du bor i en bostadsrättsförening (Brf) eller annan typ av boende i förening
  • Din adress
  • Ditt telefonnummer
  • En beskrivning eller meddelande om ditt ärende
  • Antal dörrar som behöver tas i beaktning
  • Om möjligt, bifoga gärna en bild

 

Kontakta oss

Du kanske också är intresserad av detta?

Kontakt