Entrépartiet blev helt perfekt!

När entrédörrarna från 30-talet knappt gick att stänga försvann både tålamod och trygghet i Kvarteret Rödspottan i Göteborg. Tur då att Bostads AB Poseidon har ramavtal med Secor och ett mångårigt samarbete. Nu smälter stabila Daloc YEP66 entrépartier i varje port in i helhetsbilden och ökar tryggheten.

Rödspottan är ett av flera fina, stora kvarter som första halvan av 1900-talet byggdes runt SKF:s fabrik och huvudkontor i Gamlestaden i Göteborg. Genom ramavtal med förvaltaren Bostads AB Poseidon byter Secor sedan flera år tillbaks löpande ut lägenhetsdörrarna till säkerhetsdörrar från Daloc. Men tiden sätter sina spår och för med sig nya krav och standarder för hela fastigheten, vilket medförde att de 33 entrédörrarna i trä fick stryka på foten.

”Det känns oerhört bra att få vara med och bevara sådana här gamla fina hus. Att få göra dem säkrare – och ge dem dörrar som kommer att finnas kvar när jag gått i pension.”

Magnus Hunnevall, Regionchef Väst, Secor

Ett långt och bra samarbete.

– Till slut kunde vissa av dem knappt stängas, och vi har haft flera ovälkomna besök, säger husvärd Kent Karlsson på AB Poseidon. Så när vi hade ökat tryggheten på innergården med rörelseaktiverad, ny belysning och genom att klippa ner buskage och växtlighet, så fick det bli entrépartiernas tur i år. Hyresgästerna måste ju kunna känna sig trygga där de bor. Så jag kontaktade Magnus Hunnevall på Secor, vi har ett väldigt bra samarbete.

– Ja, jag fungerar ju både som idégivare och projektledare. Ofta, som i det här fallet, får jag höra ”Vi behöver byta dörrar”, och så får jag ta fram och återkomma med förslag. Här i Rödspottan upptäckte vi att smygarna av trä från 30-talet hade en helt frisk kärna, och valde att inte byta ut dem. Istället matchade vi färgen på dörr och karm som vi levererade. Dörren speciallackades på Daloc i Mellerud. Allt för att det skulle bli så nära originalfärg som möjligt, säger Magnus Hunnevall.

– Och färgen blev helt perfekt. Hyres­gästerna är väldigt nöjda med att ha fått dörrar som fungerar och säger ”Äntligen”, ”Det var på tiden”, säger Kent Karlsson.

Ökad trygghet för hyresgästerna.

Utöver 33 stycken extremt slitstarka YEP66 med P4A-glas för ökad personsäkerhet, har Secor också installerat 8 stycken Daloc YEP66 i miljörum och cykelrum. Dessutom har Secor utrustat kvarterets båda tvättstugor med totalt 10 Daloc S30 ståldörrar och ett nytt system med nyckelbrickor för säker passage och tvättstugebokning. Det nyckelfria passagesystemet som monterades i samband med de nya dörrarna innefattar också nya porttelefoner.

– Även dörrarna i tvättstugorna har glas för genomsyn och ökad trygghet. Om du har tvättat på kvällen kan du till exempel se om det står någon utanför. Det nya passagesystemet och bokningssystemet ökar faktiskt också tryggheten. Det har kunnat vara fullt världskrig här om tvät­tiderna, säger Kent Karlsson.

Kontakt/prisförfrågan

Två män diskuterar resultatet av installerade entrédörrar från Daloc

Har du några frågor?

Önskar du få prisuppgifter eller har du en fråga?
Klicka på knappen ’Kontakta oss’ nedan eller mejla till secor@secor.se

Du kan även ringa oss på 020-440 450 så hjälper vi dig vidare.

För att kunna ge dig rätt information, vänligen ange följande uppgifter:

  • Ditt namn
  • Om du bor i en bostadsrättsförening (Brf) eller annan typ av boende i förening
  • Din adress
  • Ditt telefonnummer
  • En beskrivning eller meddelande om ditt ärende
  • Antal dörrar som behöver tas i beaktning
  • Om möjligt, bifoga gärna en bild

 

Kontakta oss

Du kanske också är intresserad av detta?

Kontakt