secor-fimiljebostader-bergsjon-hero

Säkerhetsdörrar utgör viktig komponent i att få bort Bergsjön som utsatt område

Säkerhetsdörrar och belysning är nyckelfaktorer i Familjebostäders satsning på att göra Bergsjön till ett tryggt område. Hittills har man bytt ut hundratals dörrar, och som resultat fått fina omdömen från de som bor i området.

I Bergsjön pågår ett intensivt arbete med att trygghetssäkra för invånarna och komma bort från polisens lista över särskilt utsatta områden. En aktör som arbetar aktivt med frågan är Familjebostäder. De har tagit ett helhetsgrepp när det kommer till deras fastigheter och närområdena runt dessa. Belysning och säkerhetsdörrar har varit två viktiga komponenter i det arbetet.

– Det handlar om att öka tryggheten. Det ska inte finnas mörka, gömda partier, utan vi öppnar upp och belyser, säger Rickard Bryngelsson, kommunikatör på Familjebostäder.

secor-fimiljebostader-bergsjon-personer

” – De gamla dörrarna hade låg säkerhetsklassning. Våra nya säkerhetsdörrar står emot både brand och inbrott vilket ökar tryggheten för de boende, säger Blerim Alija.”

Har en checklista man arbetar efter

Ett sätt att öppna upp och skapa fri sikt är exempelvis att hålla buskar nedklippta till max en meters höjd. En annan är att sätta in dörrar med glas i så att du lätt ser in i nästa korridor, in i tvättstugan, förrådet och andra viktiga rum. Vidare byter Familjebostäders samarbetspartner Secor ut gamla lägenhetsdörrar till nya säkerhetsdörrar. Det handlar om hundratals lägenhetsdörrar och dörrar till allmänna utrymmen.

– De gamla dörrarna hade låg säkerhetsklassning. Våra nya säkerhetsdörrar står emot både brand och inbrott vilket ökar tryggheten för de boende, säger Blerim Alija.

Han är teknisk förvaltare hos Familjebostäder och arbetar dagligen med de här frågorna.

– Jag började med det 2019, och satte upp riktlinjer för vilka insatser vi skulle göra. Förra året tog vi hit en certifierad firma som arbetar med att trygghetssäkra fastigheter. De besiktigade två av våra fastigheter och tog fram kriterier som man behöver uppfylla, så som närvarobelysning, måla, bra belysning ute, dörrar med glas, brytskydd på dörrar till allmänna utrymmen. De linjerade bra med våra ursprungstankar och vi följer deras checklista, säger han.

Så förutom belysning och nya dörrar har man även målat om, fräschat upp och satt in moderna passersystem med nycklar och brickor. Vidare har man nolltolerans mot graffiti, samt trygghetsvärdar som rör sig i området dygnet runt.

Blerim säger att arbetet redan har gett resultat.

– Jag har pratat med en del hyresgäster och de är nöjda. Men vi kommer veta mycket mer i höst när vi genomför en enkät, för vi har gjort en stor insats i år och bytt väldigt många dörrar. Vi har inte haft ett enda inbrott efter att vi började det här arbetet.

Kontakt/prisförfrågan

Två män diskuterar resultatet av installerade entrédörrar från Daloc

Har du några frågor?

Önskar du få prisuppgifter eller har du en fråga?
Klicka på knappen ’Kontakta oss’ nedan eller mejla till secor@secor.se

Du kan även ringa oss på 020-440 450 så hjälper vi dig vidare.

För att kunna ge dig rätt information, vänligen ange följande uppgifter:

  • Ditt namn
  • Om du bor i en bostadsrättsförening (Brf) eller annan typ av boende i förening
  • Din adress
  • Ditt telefonnummer
  • En beskrivning eller meddelande om ditt ärende
  • Antal dörrar som behöver tas i beaktning
  • Om möjligt, bifoga gärna en bild

 

Kontakta oss

Du kanske också är intresserad av detta?

Kontakt