Från glatt 80-tal till moderna säkerhetsdörrar

BRF Eken fick nog av sina flerfärgade dörrar som glappade, och bytte till moderna säkerhetsdörrar från Daloc med ett smart låssystem.
– Vi upplever en enorm kvalitetsförbättring, säger Tomas Bensköld, ordförande i BRF Eken.

Bostadsrättsföreningen Eken huserar i en fastighet, byggd 1989, vars utseende minner om det glada 80-talet. Det gjorde även de flerfärgade lägenhetsdörrarna, som bland annat gick i orange.

Den charmiga exteriören till trots var det i fjol dags att uppgradera dörrarna till säkerhetsdörrar. Utöver att man ville ha ett mer modernt utseende i trapphusen, stod också ökad säkerhet på agendan. De gamla trädörrarna hade haft sina glansdagar. De var standard för den tid då huset byggdes, men flera av dem hade nu börjat att glappa. Dessutom saknade de säkerhetsaspekter.

En lösning behövde hittas för att säkerställa inbrottsskydd, ljudisolering och brandklassning, och svaret blev säkerhetsdörrar från Daloc.

– De nya dörrarna stänger nu ute ljud, de stänger inne matos och ökar tryggheten, säger föreningens ordförande Tomas Bensköld.

Tillsammans med en konsult från HSB genomförde de upphandlingen för de nya dörrarna. Valet föll på Secor som installatör.

– Secor var det företag som uppfyllde den tekniska specifikationen, hade rätt dörrtyp samt hade det låssystem vi ville ha. Helhetslösningen de erbjöd ihop med priset gjorde att valet föll på just dem, säger Tomas

”- De nya dörrarna stänger nu ute ljud, de stänger inne matos och ökar tryggheten, säger föreningens ordförande Tomas Bensköld.”

Inte bara säkerhetsdörrar

Dörren är en säkerhetsdörr från Daloc med en ljus trämönstrad yta ut mot trapphuset. Låssystemet är ett elektromagnetiskt system som heter iLOC, och som inte är beroende av elektricitet för att fungera, men som ändå går att sköta digitalt.

– Vi bestämde oss för att skippa huvudnyckel i föreningen, så det finns ingen nyckel som går till alla dörrar. Om jag däremot vill att min granne ska vattna mina blommor i två veckor så kan jag bara ringa låssmeden som vi har ett avtal med, så fixar dem så att grannens nyckel kommer in under den perioden, säger Tomas Bensköld.

Installationen av säkerhetsdörrarna och låssystemet genomfördes under en period på cirka sex veckor. Man bytte dörrar på två till tre våningar i taget, vilket innebar drygt två fulla arbetsdagar per trappuppgång. Under arbetets gång installerades också fastighetsboxar för postleveranserna.

De nya dörrarna fick även ett digitalt tittöga installerat.

– Vi gjorde ett tillval till dörren så att vi har som en kamera med en skärm på insidan, den gör att man enklare kan se vem som är utanför. En hel del upplever det som positivt att man kan se vem som ringer på utan att behöva titta i kikhålet, säger Tomas.

Föreningen är överlag väldigt nöjda med både dörrar, tillval och installationsprocessen. Trappuppgångarna känns mer moderna. Men det är också skönt för de boende att de fått tystare lägenheter med ökad säkerhet.

Tomas säger vidare att Secor har varit en fröjd att arbeta med.

– Vi har en väldigt positiv syn på hur de genomförde jobbet. Både fackmannamässigt och projektmässigt, hur de också närmade sig våra boenden och hur de skötte allting praktiskt. Det var mycket bra. Vi är mycket nöjda med dem. Vi hade ett avslutande byggmöte med konsulten som nästan tyckte att vi var lite för positiva, men när saker och ting är bra tycker jag att man ska säga det, avslutar föreningens ordförande Tomas Bensköld.

Kontakt/prisförfrågan

Två män diskuterar resultatet av installerade entrédörrar från Daloc

Har du några frågor?

Önskar du få prisuppgifter eller har du en fråga?
Klicka på knappen ’Kontakta oss’ nedan eller mejla till secor@secor.se

Du kan även ringa oss på 020-440 450 så hjälper vi dig vidare.

För att kunna ge dig rätt information, vänligen ange följande uppgifter:

  • Ditt namn
  • Om du bor i en bostadsrättsförening (Brf) eller annan typ av boende i förening
  • Din adress
  • Ditt telefonnummer
  • En beskrivning eller meddelande om ditt ärende
  • Antal dörrar som behöver tas i beaktning
  • Om möjligt, bifoga gärna en bild

 

Kontakta oss

Du kanske också är intresserad av detta?

Kontakt