Har bytt hundratals dörrar med Secors hjälp - i 5 års tid

Hundratals dörrar har bytts till säkerhetsdörrar i Kisa. Bytet har gått smidigt och Kinda hus är mer än nöjda med processen. De nya säkerhetsdörrarna har förbättrat tryggheten och säkerheten för hyresgästerna, samtidigt som de skapat en tystare och fräschare boendemiljö.

Ett omfattande dörrbyte genomfördes nyligen i ett centralt bostadsområde i Kisa.
Det är KindaHus som tillsammans med Secor har bytt till säkerhetsdörrar under flera år  i sina fastigheter – detta för att öka tryggheten och få en tystare boendemiljö.

Senast ut i dörrbytesprocessen var fastigheterna på Bergdalagatan. Det handlar om 179 lägenhetsdörrar som bytts under drygt två månaders tid. De som genomfört dörrbytet är Secor, ett företag specialiserat på att installera säkerhetsdörrar från Daloc.

– Vi har jobbat med dem i fem år. De har bytt ungefär 100 dörrar om året sista 5 åren, och vi är väldigt nöjda med både dem och Daloc som är de som gör själva säkerhetsdörrarna, säger Martin Hansson, tekniker vid Kinda Hus.

Kinda Hus är anslutna till HBV som fungerar som en inköpsfunktion åt Sveriges allmännyttiga bostadsbolag. Secor vann upphandlingen inom HBV och har därefter blivit ett pålitligt val för projekt i allmännyttiga bostadsområden i hela Sverige.

” – Det är bara positivt även från de boende. Det blir väldigt tyst inomhus, matoset sticker inte ut i trapphuset längre. Att våra hyresgäster känner sig trygga och trivs i sina lägenheter är det viktigaste för oss.”

Ljusare trapphus och tystare lägenheter

Området som genomgått denna förändring är centralt beläget med bara fyra minuters gångavstånd till centrum. Här finns en mångfald av boende med olika språk och bakgrunder.

Fastigheterna är byggda på 50- och 60-talet och består av nio byggnader med 3 eller 4 våningar per fastighet.

Orsaken till dörrbytet är att man vill öka säkerheten och tryggheten för de boende.

De gamla dörrarna ersätts med säkerhetsdörrar från Daloc som är certifierade för att skydda mot spridning av brand, brandrök, brandgaser och mot inbrott, samt ger en betydligt tystare och luktfriare boendemiljö.

Den nya dörren från Daloc har en snygg, ljus ekfanér och uppfyller kravställda säkerhetsstandarder.

Som en del av renoveringen kommer trapphusen även att målas, så i slutändan kan de boende njuta av ljusa, fräscha trapphus med nya entrépartier, skalskydd och säkerhetsdörrar.

– De boende får säkerhetsdörrar i sina lägenheter och samtidigt installerar vi även in skalskydd med taggsystem i våra entrépartier.

Secor har visat sig vara en pålitlig partner i denna process. De snabba och skickliga dörrinstallatörerna har levererat en hög kvalitet och uppfyllt förväntningarna. Reaktionerna på förändringarna har varit genomgående positiva.

– Jag skulle absolut rekommendera Secor till andra som ska installera säkerhetsdörrar. Dörrinstallationerna är otroligt snabba och smidiga, och Secor är kompetenta och bra både på att informera de boende och på dörrbytet i sig. Det har bara behövts göras en handfull justeringar på de hundratals dörrar vi bytt sista åren, och då har Secor kommit ut direkt och fixat, säger Martin Hansson och fortsätter:

– Det är bara positivt även från de boende. Det blir väldigt tyst inomhus, matoset sticker inte ut i trapphuset längre. Att våra hyresgäster känner sig trygga och trivs i sina lägenheter är det viktigaste för oss säger Martin Hansson på Kinda Hus.

Kontakt/prisförfrågan

Två män diskuterar resultatet av installerade entrédörrar från Daloc

Har du några frågor?

Önskar du få prisuppgifter eller har du en fråga?
Klicka på knappen ’Kontakta oss’ nedan eller mejla till secor@secor.se

Du kan även ringa oss på 020-440 450 så hjälper vi dig vidare.

För att kunna ge dig rätt information, vänligen ange följande uppgifter:

  • Ditt namn
  • Om du bor i en bostadsrättsförening (Brf) eller annan typ av boende i förening
  • Din adress
  • Ditt telefonnummer
  • En beskrivning eller meddelande om ditt ärende
  • Antal dörrar som behöver tas i beaktning
  • Om möjligt, bifoga gärna en bild

 

Kontakta oss

Du kanske också är intresserad av detta?

Kontakt